top of page
hero.jpg

Értékpajta Taliándörögdön 2023

Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa

015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg

Acerca de

Kincsesklub és Kincsesklub+

kincseskub

A Kincsesklub egy gyermekeknek tervezett programsorozat, melynek segítségével a gyermekek megtanulják, már 1.osztálytól, hogy milyen jó közösségben lenni.

A hetente megrendezett programokon, mindig a gyermekek javát szolgáló foglalkozások valósulnak meg, mindamellett, hogy megismerkednek társaikkal és szórakoznak.

A program sikerességét az is alátámasztja, hogy az egykori Kincsesklubosok már felnőtt segítőként segítik a mostani legkisebbek közösségi beilleszkedését a falu életébe.

015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg

Dörögdi Hímzőműhely

hímzőműhely

Őseinket követve a Dörögdi Hímzőműhely a hideg beköszöntével újra és újra felélénkül. Bár a legnagyobb munka otthon folyik, a műhely tagjai időről-időre összegyűlnek a KÖSZI-bázis falai között ötletbörzére, munkáik bemutatására. A minőségi hímzések Szabó Antal bácsi hagyatékából, egy régi dörögdi szőttes alapján kezdtek el készülni, mellyel a a tagok megalkották a dörögdi mintát és ezzel kiérdemelték a Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázaton a legrangosabb díjat. Azóta is sok tervel, elképzeléssel folytatják a munkát és kutatják az egész Dörögdi-medence kézimunkáit!

015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg
újszülötte naj

Taliándörögdi Újszülöttek Napja

4 évvel egy régi hagyományt elevenítettünk fel, hogy minden újszülött kislánynak egy alma és kisfiúnak egy körte fát ültetünk. Ezzel teszünk közösségünkért, természetünkért, földünkért. A Taliándörögdi Újszülöttek Napja idén is faültetéssel, sok mosollyal és meleg teával telt.

015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg

Ifi Pajta

ifipja

2023 év elején nagy fába, vagyis FALBA vágtuk a fejszénk helyett a KALAPÁCSUNKAT. Megkezdődött az Ifi-pajta kialakítása közösségi erővel a fiatalokkal együttműködve. Mindenki kitartóan dolgozott a workshop alkalmával, vertük a vakolatot, talicskáztunk, vakoltunk, terveztünk, álmodtunk.

2023 év végére a falak bevakolva, a kuckó berendezve, az IFI PAJTA birtokba véve, a szalag nem átvágva, összekötve! Az átadó büszkén és meghatóan telt, hiszen a régóta dédelgetett álmunk megvalósult. Az IFI PAJTA hivatalosan is megnyitotta kapuit, a helyi és környékbeli gyermekek és fiatalok számára. Ezennel itt is szeretnénk köszönetet mondani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, Taliándörögd önkormányzatának, a helyi civil szervezeteknek és minden önkéntesnek, hogy részesei voltak ennek a csodának.

015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg

Mentorklub

KÖSZI 25-ik nyarán, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával egy Mentorklub program is megvalósult, ahol Kincsesklubos és környékbeli fiatal felnőttek kóstolhattak bele a Művészetek Völgye fesztivál működésébe.

mentorklub
015D623C-53F0-434C-AD3A-D053D631F639.jpg
pogramjaink

Programjaink

Májusban 5. alkalalommal zajlott le ifjúsági konferenciánk, ami nem mellesleg egybe esett a KÖSZI 25 éves születésnapjával. A konferncia fővédnökségét dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő vállalta el, aki elhivatottan beszélt az ifjúsági munka fontosságáról. A nap folyamán több pódiumbeszélgetés keretében is szó esett a fiatalokat érintő aktuális ügyekről: ifjúságsegítőkkel, fiatalokat támogató döntéshozókkal és szervezetekkel, illetve vagány vérbeli fiatalokkal is. Átadásra kerültek a KÖSZI-díjak: - Kiss Martin nagyvázsonyi fiatalnak, aki aktív fiatalként került díjazásra - a Kinizsi Toraegyletnek, mint aktív ifjúsági szervezetnek - Varga-Szabó Évának, Vicának, aki fiatalokat segítő felnőttként bizonyult példaértékűnek A jubileum alkalmából 2 további díj is kiosztásra került: - az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnek a fiatalokkal való munkában végzett évtizedes partnerségért - végül de nem utolsó sorban a ma már nyugdíjas örök KÖSZI maminak Bazsó Gabinak, aki nélkül nem is lehetne KÖSZI A délután folyamán a mulatság vette át a szerepet. Nagy örömünkre szolgál, hogy soha ennyi fiatal még nem vett részt a konferencián, ez a nap további részét is nagyban meghatározta. Jó hangulatú ifjúsági klubdélután kerekedett, csocsóval, ping-ponggal, játékkal, tánccal és óriási bulival a végén.  Vendégünk volt a Sakk-Matt Company és hajnalig mulattunk Koller Balázs dj által kever slágerekre. Külön köszönet minden fiatalnak aki segített és részt vett. Bennünk a jövő!

zőke András és Badár Sándor "hum(or)órája" fantázianevet viselő programunk nagy sikert aratott. Ahogy ígértük sok nevetéssel teli perccel gazdagodtunk.

bottom of page