top of page

Fiatalok a vidékért

Fiatalok Lendületben Program

 

1.3 Ifjúsági demokrácia projektek alprogram

 

Pályázó:

Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért

 

Partnerek:

Bodvaj Egyesület; Kisbaconi Erdő- és Legelőbirtokosság; Taliándörögd-Halimba Sportegyesület

 

Elnyert támogatás: 19.374,-Euro

Önerő: 6.460,-Euró (melyből 4.592 Euró készpénz )

 

Projektünk célja, hogy fiataljaink gyakorolják a vélemény-nyilvánítást, jó példákat ismerjenek meg a fiatalok érdekérvényesítő képességéről, megismerjék és gyakorolják a helyi döntések megszületésének módját, az EU parlamenti választások folyamatát, vélemény-nyilvánításuk fontosságát. Váljanak a vidékükért tenni akaró, és tenni képes ifjú felnőttekké.

 

Projektünkben 2 ország, Románia és Magyarország fiataljai vesznek részt, országonként 2-2 szervezettel. A projekt lebonyolításában 20 fiatal vesz részt, 4 ifjúsági szakember, és legalább 8 fő a településvezetés részéről.

 

A projektben alkalmazott módszerek: képzés, informális tanulás, személyes tapasztalás, tapasztalatcsere, kiscsoportos foglalkozások, brainstorming, szituációs játékok, tanulmányút, skyp-konferencia, folyamatos értékelés, (önértékelés, csoportos értékelés), visszacsatolás.

 

A projekt időtartama: 2013. június 1 - 2014. november 30. (548 nap)

 

A csatolt programtervhez képest a projekt egy kis csúszással indult, 2013. szeptemberében valósult meg az előkészítő találkozó, és novemberben a képzés.

 

A két találkozás során elkészült egy videó is, mellyel szeretnénk megszólítani a fiatalokat, hogy vegyenek részt a kérdőívek kitöltésében.

bottom of page