top of page

Népi kézműves képzések - Békéscsabán

 

Békés Megyei Népművészeti Egyesület  2021. őszén, Békéscsabán, államilag elismert szakképesítést és tanúsítványt nyújtó népi kézműves képzéseket indít. Mi szeretettel megosztjuk veletek a felhívást, és a jelentkezési lehetőségeket 

 

.Az elmúlt több mint 40 év alatt nagyon sokan szerezték meg nálunk a népi kézműves szakmákban - például kosárfonó (alapfokú), hímző, szövő, fafaragó, nemezelő, csipkekészítő, fazekas, gyékény-, csuhé-, szalmatárgy-készítő, bőrműves, szőnyegszövő, takács stb. – a középfokú, továbbá a ráépülő népi játék és kismesterségek oktatója képzésnél a felső-középfokú szakképzettséget.

 

Reménykedünk abban, hogy 2021 őszétől is több kurzust elindíthatunk, azaz sok olyan jelentkezőnk lesz, akik a népi kézművességben továbbviszik az elődeink által létrehozott, vagy megalkotott formarendszert és motívumvilágot, s a tárgyak létrehozásához szükséges tudást.

 

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület képzéseiről, tudásátadásairól az egyesület Youtube-csatornáján elérhető kisfilm nyújt ízelítőt, mely az alábbi linkre klikkelve megtekinthető.

TUDÁSÁTADÁS A TÉGLA NÉPMŰVÉSZETI ALKOTÓHÁZBAN

 

A képzésekre jelentkezni elsősorban online - az alábbi linkre kattintva, vagy a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet:

 

Online: JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 20.

bottom of page