top of page

Fiatalok és lelkesek. Helybeliek és nagyon elszántak. Szinte mindent tudnak, és szeretnének itt maradni.

Pontosabban ott maradni, ahol születtek és fiatal felnőtté váltak. De nemcsak beszélnek erről, hanem a tettek mezejére léptek.

Kik ők?

Hát az értékőrök…

A 2018-es év az értékőrök világában

2018.11.16.
 

Értékőr Hálózat bemutatkozása a Veszprém megyei Értékek Ünnepén

Nyárád

Volt szerencsénk részt venni Nyárádon a III. Veszprém megyei értékünnepen, ahol kitelepültünk a társasjátékkal, megmutattuk a "Korlenyomat" projektünket, filmes műhelyt tartottunk a helyi gyerekeknek, de ami ennél is fantasztikusabb, hogy a KincsesKlub-os gyerkőceink a terepasztallal megnyerték "Az én falum, az én városom" alkotó pályázat csoportos kategóriáját. Ezúton is gratulálunk a gyerekeknek és köszönjük a meghívást!

Értékek Ünnepe Nyárád

2018.09.-10.

Értékőr program Tiszanána

Otthonról Haza program

1. alkalom: Az Ifjúsági Értékőr Hálózatot újabb csapatok körében terjesztettük a napokban. Egy tartalmas hétvégét töltöttünk Tiszanánán, ahol kárpátaljai és felvidéki fiatalok is csatlakoztak a helyi értékőr csapathoz, hogy elsajátítsák az értékőrzéssel kapcsolatos tudásokat. A sok játék mellett volt időnk megtanulni a hungarikumok rendszerét, az interjú készítés és a fotózás alapjait. Köszönjük a fiataloknak, hogy ilyen hősiesen állták a sarat, mindig nagy öröm számunkra lelkes és tehetséges csapattal dolgozni. A tiszanánaiaknak külön köszönjük a kifogástalan és figyelmes vendéglátást.

2. alkalom: Ismét együtt töltöttünk egy mozgalmas, értékes és vidám hétvégét felvidéki, kárpátaljai és tiszanánai fiatalokkal, ez alkalommal Nagyrédéről is csatlakozott hozzánk egy kis csapat.
Élesbe is kipróbáltuk az interjú készítést, három csoportban rohamoztuk meg Tiszanána értékteremtőit. Szűcs János méhésznél és Tóth Mihály tanyáján is forgatott egy-egy stáb, a harmadik csapat a Tekercs leves elkészítésének fortélyait örökítette meg. Minden elismerésünk, a fiatalok nagyon ügyesen dolgoztak és minden helyzetben feltalálták magukat. A hétvégét a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatásával koronáztuk meg.

tiszanáa otthonról haza

2018.08.13-17.
 

Népfőiskola Vándorakadémia

Taliándörögd
KÖSZI-bázis

"A program alapvető célkitűzése a népfőiskolák közötti együttműködések erősítése, valamint annak biztosítása, hogy a hazai és külhoni népfőiskolák szervezői, munkatársai által a fellelhető módszerek és jó gyakorlatok bemutatásra, átadásra kerüljenek.
Az ötnapos programban a délelőttök során szakmai, elméleti előadások és műhely foglalkozások szerepelnek, míg a délutáni alkalmakkor a jó példák, gyakorlatok kerülnek bemutatásra több környező helyszínen és népfőiskolán."

vándorakdémia

Határtalanul az értékőrök birodalmában Taliándörögdön

2018.08.06-11.

Vajdasági fiatalokkal

határtalaul vajdaság

2018.07.09-14.
 

Határtalanul az értékőrök birodalmában Taliándörögdön

Kárpátaljai, Felvidéki fiatalokkal

határtalanul kárpátalja felvidék