Fiatalok és lelkesek. Helybeliek és nagyon elszántak. Szinte mindent tudnak, és szeretnének itt maradni.

Pontosabban ott maradni, ahol születtek és fiatal felnőtté váltak. De nemcsak beszélnek erről, hanem a tettek mezejére léptek.

Kik ők?

Hát az értékőrök…

A 2017-es év az értékőrök világában

2017.11.24.
 

Értékőr Hálózat bemutatkozása a Veszprém megyei Értékek Ünnepén

Alsóörs

 

2017.11.24.

Értékőr Hálózat bemutatkozása

Szurdokpüspöki -
Nógrád megye

 

2017.november
 

Értékpiramis társasjáték adaptációk

Balatoncsicsó, Bakonyjákó, Csabrendek

 

Értékőr Hálózat bemutatkozása

2017.09.09.

a Magyar Értékek
Napján

Szeptember 9-én mi is részt vettünk a Budapesten megrendezett Magyar Értékek Napján. A Köszi bemutatta az Értékpiramis Társasjátékát, amelyet az érdeklődök is kipróbálhattak, magunkkal vittük a kiadványainkat, és szívesen beszéltünk a résztvevőknek a munkánkról, tevékenységeinkről. Rengeteg csodát láttunk.

 

2017.08.14-19.
 

Határtalanul az értékőrök birodalmában Taliándörögdön

Erdélyi fiatalokkal

 

Este sikeresen megérkeztek az erdélyi táborozók. A játékos ismerkedést követően a fiatalok bepillantást nyertek a Köszi bázis tevékenységébe, majd csoportosan felfedezték a falu értékeit. Késő délután egy tájékoztató előadás keretében meséltek nekik a cserkészetről.

1. nap

Ez a nap a felhőtlen pancsolásról szólt. Mielőtt meghódítottuk a fövenyesi strandot, ellátogattunk Nagyvázsonyba a Kinizsi várhoz, valamint bekukkantottunk a nagyvázsonyi postamúzeumba.

2. nap.

Ezen a napon a fotózásba és videózásba kóstoltak bele a fiatalok. Interjúkat készítettek egymással, és megörökítették Taliándörögd kincseit. Ezt követően hagyományos harcművészetet tanultak, íjászkodtak, pacin lovagolhattak és hűtőmágneseket festhetett az, akinek kézműveskedni támadt kedve. Ismét sok szép élménnyel gazdagodtunk.

3. nap

Határtalanul az értékőrök birodalmában Taliándörögdön

Kárpátaljai, Felvidéki fiatalokkal

2017.07.27.-08.01.

 

Megérkeztek a határon túli fiatalok Kárpátaljáról és Felvidékről Taliándörögdre, akik egy 5 napos tábor keretén belül ismerkednek meg az értékőrök munkájával. A keddi napon felfedeztük Taliándörögd fontosabb helyszíneit és értékeit egy csoportos vetélkedő segítségével. A délelőtt folyamán a cserkészetről is szó esett. Délután meglátogattuk a Köszi-bázist, ahol a táborozók megtudhatták, hogy mit is csinál egy ifjú értékőr és, hogy milyen munkát folytatunk mi a bázison. A szünetet társasozással és kuglizással tettük még izgalmasabbá.

1. nap

Szerdán mindenki "határtalanul" boldog volt, ugyanis ellátogattunk a nagyvázsonyi Kinizsi-várhoz, megnéztük a várjátékokat, majd legurultunk a Balatonhoz, a fövenyesi strandra és az egész napot a víz közelségében töltöttük. A képek magukért beszélnek.

2. nap

Ne gondoljátok, hogy a csütörtök, péntek eseménytelenül telt. Csütörtökön fotós-videós foglakozáson vettünk részt, délután íjászkodtunk, harcolni tanultunk Bence mestertől, és egy gyönyörű pacin lovagoltunk. Pénteken számháborúztunk egy bitang jót, majd eltekeregtünk a Domján-tóhoz, délutánra mindenki készült egy kis meglepetés műsorral. Jól összefőztük, amink volt, remekül sikerült az este. KÖSZI, hogy velünk voltatok, és köszönünk minden segítséget, ami által megvalósulhatott a tábor! PACSI!

3-4. nap