Fiatalok és lelkesek. Helybeliek és nagyon elszántak. Szinte mindent tudnak, és szeretnének itt maradni.

Pontosabban ott maradni, ahol születtek és fiatal felnőtté váltak. De nemcsak beszélnek erről, hanem a tettek mezejére léptek.

Kik ők?

Hát az értékőrök…

A 2016-os év az értékőrök világában

2016.november
 

Értékek Iskolája

Halimba

 

Értékbolt

2016.11.11.

Megnyitó

Az Érték bolt hivatalosan is megnyílt.
A szalag elvágva, finomságok megkóstolva, italok behűtve, ajándéktárgyak kirakva! Ahogy a Tibi mondaná, "Nincs más hátra mint előre!"
Előre annak érdekében, hogy mindenhol megismerjék a környékbeli termelőket! Köszönet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, a Herman Ottó Intézetnek, Dr. Horváth Zsoltnak és mindenkinek aki segített, hogy ez az ajándékbolt megalakulhasson.

 

2016.11.10.
 

Együtt értékeink nyomában Bakonyjákón és Mátyusföldön

Bakonyjákó II.

Bakonyjákón lelkes fiatalok, tapasztalt értékőrök és felnőtt segítők vártak bennünket nagy kedvel és lelkesedéssel. A program alatt ismerkedtünk egymással, a fényképezőgéppel, a Hungarikum piramissal Dr. Horváth Zsolt jóvoltából és Bakonyjákó értékeivel.

Értékek Iskolája Sümegen

Kalandra fel!

2016.10.18.

A Famulus Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Sümegen jártunk több alkalommal, ahol az általános iskolás fiatalokkal tartottunk egy közös műhelymunkát. A foglalkozáson beszélgettünk a Hungarikum piramisról, az értékőrök tevékenységéről és a fiatalok kipróbálhatták a fényképezőgép használatát. Újabb eltökélt emberekkel ismerkedhettünk meg, akik elszántan gyűjtik majd az értékeket, melyek számukra fontosak.

 

2016.09.10.

Vásárosbérci

Értékőr program

 

Komáromi (Csallóközi)

Értékfeltáró Kollégium

2016.08.07.

 

2016.08.04.

Kapolcsi Értéktár létrehozása

fiatalok bevonásával

 

Értékudvar

Interaktív Kiállító Tér

2016.07.22.

 

2016.július-augusztus
 

Értékőr Szabadegyetem

 

KincsesKlub

2016. április

Program elindítása

 
kincsesklub toborzó 2016.jpg

2016. augusztus 4-én este 7 órakor a kapolcsi képviselő-testület tagjai és a programban együttműködő partnerek részvételével érdeklődéssel hallgattuk dr. Horváth Zsolt előadását a Hungarikum mozgalomról, a helyi értéktárak létrehozásának lehetséges módjairól. Az előadások izgalmas beszélgetéssé alakultak a helyi értékek végig gondolása során. A mintegy két órás program végére mindenki átlátta, hogyan zajlik majd le a projekt, kinek milyen feladata lesz a megvalosulás alatt. Bízunk benne, hogy támogatást is nyer a HUNG-2016 pályázati kiirásra benyújtott projekt.

2016.02.18.
 

Kisbaconi Értékőr Program

Az Erdővidéki Értékár első lépései fiatalokkal Kisbaconban

 

A Dörögdért Ifjúsági Egyesület egy nyertes Hungarikum pályázata által lehetőséget kapott az erdélyi Bodvaj Egyesület - Kisbacon, hogy náluk is értékőrök fedezhessék fel a településük értékeit.
Első alkalommal Taliándörögdre látogattak a leendő értékőrök egy hétvégére!
A projekt szakmai partnerei: KÖSZI és Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány