top of page

Ünnepélyes évzárót tartott a Veszprém megyei hungarikum mozgalom

 

 

 

 

 

 

 

 

Ünnepélyes évzárót tartottak a hungarikum mozgalomban szerepet vállaló Veszprém megyei civil szervezetek a taliándörögdi Kincsesházban, csütörtökön. A rendezvényen Herendi Porcelánmanufaktúra által készített, egyedi emlékplakettel köszönték meg mindazok munkáját, akik a 2015-ös évben is hozzájárultak ahhoz, hogy Veszprém megye továbbra is élen járjon értékei feltárásában.

 

Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke felidézte, az idei évben újabb értékekkel bővült a Veszprém Megyei Értéktár. A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával arra is lehetőség nyílt, hogy rendezvénysorozat keretében megyeszerte népszerűsítsék a hungarikum mozgalmat és a megye értékeit. Az elnök köszönetet mondott a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítványnak, amiért a civil szervezeteket összefogva, oroszlánrészt vállal megyénkben az értékgyűjtő és feltáró munkában.

 

Dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke visszatekintve az elmúlt esztendőre, úgy fogalmazott, igazi mérföldkő volt ez az év, talán az eddigi legtevékenyebb.

 

A teljes cikket, melyet az omegahírek tett közzé, megtekinthetitek itt: 

 

http://omegahirek.hu/index.php/veszpremi-hirek/5279-az-ertekfeltaras-legaktivabb-eve-volt-unnepelyes-evzarot-tartott-a-veszprem-megyei-hungarikum-mozgalom

bottom of page