top of page

Kultúrházak éjjel-nappal

a KÖSZI-nél is

 

A Magyar Népművelők Egyesülete idén, 2015-ben immáron már 9. alkalommal hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos szintű akciót, melyben a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége valamint a Nemzeti Művelődési Intézet is partnerséget vállalt. A közösségi művelődést népszerűsítő, három napos rendezvénysorozat minden évben egyre több és több érdeklődőt vonz a kultúrházakba.

A rengeteg színes program mellett ez alkalommal a vizuális kreativitást igénybevevő pályázati kiírások kerületek palettára. A figyelemfelkeltő flashmob akciókon és a közösségi programokon készült fotókon kívül a pályázók reklámspotok készítésével is nevezhettek. Holczer Balázs a KÖSZI-bázis munkatársa és a szervezet oszlopos tagja, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának munkáját segítve látogatott el a környéken rendezett kulturális eseményekre, ahol a lezajló előadásokról készített felvételeket. A legjobb pillanatokat gondosan összeválogatva és precízen sorba rendezve a közösségben eltöltött kellemes, gyermekmosollyal teli játszóházas, a vidék ízeit felelevenítő, táncolós, jó kedvű délutánok hangulatát felidéző, rövid videót állított össze a pályázatra.

Talán nem is akkora meglepetés, de annál nagyobb öröm számunkra, hogy Balázs március 5-én részt vehetett a Kultúrházak éjjel-nappal mozgalom záró rendezvényén. A díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatónak a MOM Kulturális Központ kupolaterme adott helyet, ahol az előkelő 2. helyezéséért járó jutalmat Závogyán Magdolnától, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkárától, Sajó Attilától, a Magyar Népművelők Egyesületének elnökétől, valamint Joós Tamástól, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnökétől vehette át.

Az egész KÖSZI-bázis nevében gratulálunk hozzá és hát mit is kívánhatnánk mást, mint csak így tovább Balázs! :)

bottom of page