top of page

Erdély

programértékelő találkozó

 

2014. szeptember 11-én a Fiatalok Lendületben Programon támogatott „Fiatalok a vidékért „ című ifjúsági demokrácia projektünk záró eseményére indultunk útnak a KÖSZI- bázisról azokkal a fiatalokkal és ifjúságsegítőkkel, akik részt vettek a projektben.  Nyakukba vettük a világot és elindultunk Erdélybe, Kisbaconba.

 

 A kisbaconi Bodvaj Egyesület és a Kisbaconi Erdő és Legelőbirtokosság lelkes tagjaival még 2013 őszén vettünk részt közösen egy képzésen  Kapolcson, azzal a céllal, hogy felkészüljünk térségeink Ifjúsági stratégiájának elkészítésére, illetve a stratégiát megalapozó kérdőívezésre. Nem terveztük, de közben jött az ötlet, és egy „kampányvideó”-t is készítettünk ( ld. lent , bal oldali videó) . A képzés után, mikor már elkészültek a kitöltendő kérdőívek, mindenki az otthonában és annak környékén terítette szét ezeket, amelyeket 14 és 30 év közötti fiatalokkal töltettünk ki. Nálunk és Erdélyben is 600-600 kérdőív kitöltetése volt a cél, amely majdnem 100 %-osan sikerül. A következő feladatunk a válaszok összegzése és kiértékelése volt.

 

Most, 2014. őszén az volt a célunk és teendőnk, hogy bemutassuk egymásnak a stratégiát, értékeljük a programot. Elkészítettünk egy videót is, melyben köszönetünket tolmácsoltuk a kérőívet kitöltők felé ( ld. lent jobb oldali videó).  A Kisbaconban együtt töltött napok alatt a munka mellett jutott idő egy kis közös kikapcsolódásra, kirándulásra is, ellátogattunk Benedek Elek emlékházába és a Szent- Anna tóhoz. Bekapcsolódtunk helyi kalákaprogramba, festettünk, terepet rendeztünk. Ezek a programok is segítettek egy kicsit mélyebben bepillantani az ott élők életébe.  Az együtt töltött idő az új tapasztalatok mellett barátságunk erősítését is szolgálta, nagyszerű, hittel dolgozó, térségükért tenni akaró és tevő, lelkes fiatalokkal ismerkedtünk meg a program során.

 

Szenger Eszter

 

bottom of page