top of page

Europlants tanulmányút

Az Europlants program következő eseménye Magyarországon:

Tanulmányút: 2014. február 24-28.

Europlants, azaz Európai növények projekt keretében tanulmányutat fogadunk Magyarországon.  A résztvevők Angliából, Spanyolországból, Németországból, Ausztriából, Csehországból, Olaszországból és Franciaországból érkeznek.

 

 A program során bemutatjuk a KÖSZI-t, Halimbán a Szalai Miklós Emlékházat, ellátogatunk Tihanyba, a levendulaházba. Megismerkedünk a Nők a Balatonért Egyesület munkájával.

Tartunk egy közös főzést angol, spanyol, német, osztrák, cseh, olasz és francia vendégeinkkel, ahol tipikus magyar ételeket készítünk. Tapasztalatot cserélünk különböző országok gyógynövényeiről és hatásaikról, népi gyógyászatáról. Lesz mézeskalácsozás, és egy méhész is ellátogat hozzánk.

Takács Ferenc gyógynövénykertész előadást tart nekünk a Balaton-felvidék gyógynövényeiről. Szécsi András előadása az inváziós növényekről fog szólni.

Programunk Szekszárdon zárul a Mészáros Pincészetnél, ahol az őshonos kadarka visszahonosításának lehetőségeivel, történetével, turisztikai vonzerejével, valamint a kadarka szőlő termesztésével ismerkedünk

meg.

 

A projekttel kapcsolatosan bővebb felvilágosítást ad:

Kandikó Rita

E-mail: karita@fekete-sereg.hu

Mobil: + 36 30 423 97 37

 

bottom of page